Yrityksen verosuunnittelu kannattaa – voit säästää selviä euroja!

Yrityksille ja yrittäjille lankeaa monenlaisia veroja maksuun. Verosuunnittelu on täysin sallittua, ja jopa suositeltavaa, ja sitä kannattaakin tehdä pitkin vuotta. Nappaa tästä artikkelista parhaat vinkit siihen!

Mitä yrityksen verosuunnittelu tarkoittaa?

Tiedätkin varmasti jo, että yrityksillä ja yrittäjille on monenlaisia veroja maksettavanaan. Jo tuotetta tai palvelua myydessä kerätään arvonlisävero eli alv. Yrityksen tuloksesta eli voitoista taas maksetaan tuloveroa 20 %. Tämän jälkeen yrittäjä maksaa vielä omasta palkastaan henkilökohtaiset verot.

Yrityksen verosuunnittelu tarkoittaa sitä, että yritys pyrkii suunnittelemaan toimintaansa niin, että veroja maksetaan optimaalisesti. Tämä ei ole veronkiertoa, vaan pyrkimystä käyttää eurot liiketoiminnallisesti kannattavasti. 

Nappaa tästä vinkit verosuunnitteluun!

1.

Jos kuukausi on ollut erityisen kannattava, tee yritykselle tärkeitä verovähennyksiin meneviä hankintoja. Alvia voit optimoida myös varastoon tehtävillä ostoilla.

2.

Pohdi OMA kirjanpitäjän kanssa palkan ja osinkojen optimointia: usein kannattaa maksaa itselle mahdollisimman vähän palkkaa ja korvata palkanmaksua osingoilla.

3.

Maksa itsellesi ja työntekijöillesi tulosbonusta, jolla lisäät sitoumusta yritykseen. Maksat varmaan mielummin hyvälle työntekijälle kuin verottajalle?

4.

Hyödynnä vähennyskelpoinen Smartum-etu, mahdollisuus 8500€ vakuutussijoittamiseen sekä työterveyteen kuuluva hammashuolto.

Yrityksen veroilmoitus

Usein yrityksen verosuunnitteluun ja veroasioihin herätään siinä vaiheessa, kun yrityksen veroilmoitus pitäisi olla tehtynä. Verosuunnittelua kannattaa sen sijaan tehdä pitkin vuotta ja siinä veroilmoitusta voi hyödyntää. 

Osakeyhtiöiden veroilmoitus on jätettävä 30.4. mennessä, jos tilikausi on perinteinen kalenterivuosi. Toiminimiyrittäjillä tuo päivämäärä on 1.4. Omalla kirjanpitäjälläsi on asia hoidossa, mutta myös yrittäjän on hyvä olla perillä miten verotusasiat menevät.

Osakeyhtiön ja toiminimen veroilmoitukset poikkeavat toisistaan

Osakeyhtiön ja toiminimen veroilmoitukset poikkeavat huomattavasti toisistaan, joten käsitellään niitä erikseen. Osakeyhtiön veroasiat on suoraviivaisempia, koska toiminimellä tulee ottaa huomioon myös yrittäjän henkilökohtainen tilanne.

Osakeyhtiön veroilmoitus

  • Osakeyhtiöllä veroilmoitus tehdään tilinpäätöksen pohjalta, joten on tärkeää, että tilinpäätös on tehty laadukkaasti ja oikein.
  • Osakeyhtiöllä on tärkeää muistaa tarkistaa esim. vuosiraportit sijoituksista, jos niitä on.
  • Veroilmoituksen perusteella voi suunnitella tulevaa vuotta esimerkiksi niin, että mahdollisia lisäveroja ei tulisi maksettavaksi seuraavana vuonna.

Toiminimen veroilmoitus

  • Toiminimen tilinpäätös on huomattavasti kevyempi kuin osakeyhtiön.  
  • Toiminimiyritys ilmoittaa veroilmoituksessa kilometrit ja päivärahat sekä kaikki lisävähennykset, kuten autolla liikkuminen toimipaikkaan. Toiminimiyrittäjän tulee siis muistaa ilmoittaa koko vuodelta ajetut kilometrit.
  • Toiminimiyrityksen veroilmoitus yhdistetään yrittäjän omaan henkilökohtaiseen veroilmoitukseen. Onkin tärkeää katsoa, että myös henkilökohtainen veroilmoitus on oikein. Jos et itse osaa henkilökohtaista veroilmoitusta käydä läpi, voit pyytää siihen OMA kirjanpitäjältä apua.

 

OMA kirjanpitäjä pitää huolen verojen maksusta

Kirjanpitäjän tärkein tehtävä ympäri vuoden on pitää huoli, että veroja maksetaan oikea summa pitkin vuotta joka kuukausi, ettei tule ikäviä ylläreitä veroilmoituksen kanssa ja isoja jälkiveroja maksettavaksi. Usein kirjanpitäjää vaihdetaan juuri tästä syystä.

Katso myös nämä

Budjetointi – mitä se on, ja miksi yrityksesi tarvitsee sitä?

Olet yrittäjänä varmasti kuullut budjetoinnista, mutta tiedätkö, mitä se käytännössä tarkoittaa? Ja mikä vielä tärkeämpää: oletko laatinut omalle yrityksellesi budjetin? Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi budjetointi on jokaiselle yritykselle tärkeää – yrityksen koosta viis!

Henkilöstöedut – mitä eduille tapahtuu, jos työntekijä lähtee kesken vuoden?

Erilaiset henkilöstöedut ovat monelle yritykselle mieluinen tapa pitää huolta työntekijöistään ja parantaa omaa työnantajakuvaansa. Mutta mitä yrityksen tulee tehdä etujen suhteen, jos työntekijä lähteekin yrityksestä kesken vuoden?

Kassavirtatyökalu – helppo tapa estää yrityksen kassakriisi

Monelle yrittäjälle raha-asioista stressaaminen on arkipäivää, vaikka niin ei suinkaan tarvitsisi olla. Tässä artikkelissa käydään läpi miten kassavirtatyökalun avulla estetään yrityksen kassakriisi ja helpotetaan yrittäjän arkea.